Techenover high

Er is ontzettend veel te vinden, ook qua nieuws, over de high-tech wereld. Ondertussen is de low tech bezig aan een come-back. Er zijn veel duurzamere oplossingen soms te vinden met low tech. Ik lees al jaren af en toe met genoegen in het Low tech magazine en, afgezien van de historische betekenis van veel uitvindingen, zijn er best regelmatig oplossingen in te vinden, die erg leuk zouden zijn om wat vaker in het straatbeeld tegen te komen. Zoek maar eens op de pagina over duurzame energie en je treft een mooi verhaal.

Gepubliceerd door

Ernst Vuijk

Ernst Vuyk studeerde bestuurskunde (Universiteit Twente, 1990) werkte voor o.a. Gemeente Hengelo (1988-1989), Ministerie O&WEenheid Strategisch Beleid (1990-1994), NOVEM B.V./SenterNovem (1997-2007) en Ecofys (2007-2012). Tussen 1989-1997 en vanaf 2012 is hij zelfstandig ondernemer/adviseur in innovatie van ICT, materiaaltechnologie en ketenefficiency, als procesmanager energievoorziening voor tientallen bouw- en herstructureringslocaties. Speciale vermeldingen: kwartiermaker/secretaris van het Platform energietransitie Gebouwde Omgeving (PeGO, 2005-2007) o.l.v. Jan Terlouw. Namens 'Groene organisaties' aan Tafel 1 voor Energiebesparing Gebouwde Omgeving (Natuur & Milieu, 2013) en vice-voorzitter, voorzitter en secretaris Organisatie voor Duurzame Energie (2007-2014). Ernst is op dit moment als zelfstandig consultant werkzaam, o.a. voor NRP transformatie en renovatie.